top of page
Zoeken

Wat kan een Life Coach nou voor mij betekenen ?!

Bijgewerkt op: 24 okt. 2022


Meer inzicht over jezelf leidt tot helderheid van wat eerst onbewust was naar een nieuw bewust- zijn. Als je bewust bent geworden heb je de macht gekregen om dingen blijvend te veranderen in de richting die jij wenst. Vaak is daar de nodige moed voor nodig en een sterkere wil om onbekende delen van jezelf te gaan ontdekken dan je neer te leggen bij het probleem waar jij mee worstelt en dat dit niet beter zal worden.

Gelukkig zijn en blijven is waar het natuurlijk allemaal om draait in het leven. Maar wat heb jij daarvoor nodig en waar draait het dan om bij jou? Voor de een is dat heel veel, voor de ander bijna niets. Dat wat jou gelukkig of ongelukkig maakt is heel persoonlijk. Het leven draait ook om de manier hoe je omgaat met veranderingen. Je hebt misschien al opgemerkt bij jezelf dat je op veel veranderingen helemaal geen invloed hebt, hoe graag je dat ook wil of je best doet. Niets blijft hetzelfde, alles is constant in beweging. Waar wil jij eigenlijk invloed op hebben?

Het inschakelen van een coach is niet alleen een super krachtige manier om inzicht in jezelf te vergroten en zodat jouw gedrag gaat zorgen voor een hogere kwaliteit van leven, succes op je werk en relatie's die verbeteren.


Dit is de belangrijkste reden waarom ik heb besloten mijzelf te specialiseren als Professioneel Psychodynamisch Coach. Ik zie mijn werk als mijn bijdrage om samen, vanuit verbinding en afstemming, op ontdekkingsreis te gaan om zo de kwaliteit van leven van mensen door coaching helpen te verbeteren.

Van mij krijg je niet de antwoorden op een presenteerblaadje want die antwoorden zitten namelijk al in jezelf. Door jezelf beter te leren kennen en inzicht te krijgen in jezelf vind jij de weg terug naar jouw natuurlijke staat van zijn. Die staat van zijn; die gaat over identiteit, persoonlijkheid, vertrouwen, passie, zingeving en levensgeluk.

Loskomen Van tijd tot tijd kan het zijn dat je 'vastzit' in problemen die je herhaaldelijk lijden bezorgen. Ik gebruik de brede term lijden om te verwijzen naar alles van ontevredenheid en stagnatie, tot angst en woede, of algemeen ongelukkig zijn. Het kan de vorm aannemen van milde, onaangename gevoelens of dramatische, tastbare verliezen; wat ze ook zijn, je lijdt er door. Je bedenkt manieren om met de problemen om te gaan of jezelf ervan te ontdoen, maar ze blijven bestaan. Het lijkt alsof je er niet "uit kunt komen". Ik kan je helpen ontdekken waardoor je vastloopt en je pogingen faciliteren om jezelf van deze problemen los te maken. Soms is daar een uitstapje naar het verleden voor nodig. Zijn er episodes in jouw leven geweest die ervoor hebben gezorgd dat er onbewust veranderingen in jou hebben plaats gevonden? Heeft dat de manier hoe je over jezelf denkt verandert? Kijk je daarom op een bepaalde manier naar jezelf. Hoe kijk jij dan naar andere mensen? welke overtuigingen spelen een rol?


Op een bepaalde manier over jezelf denken veroorzaakt een bepaald gevoel, lichaamssensatie en natuurlijk hoe jij met dingen omgaat (jouw gedrag). Veel van wat we doen of laten gebeurd op een onbewust niveau en hebben een oorsprong of relatie met een eerdere ervaring in jouw leven.

Het zou kunnen zijn dat er door trauma of meerdere schokkende gebeurtenissen veranderingen hebben plaats gevonden bij jezelf, overtuigingen hebben gecreëerd, waardoor je nu niet verder komt of in de problemen raakt.

Dan is het belangrijk hier eerst samen naar te kijken en te ontdekken wat er precies in de weg zit. EMDR Therapie zou een uitkomst kunnen bieden om verder te komen en los te kunnen komen van nare ervaringen in je verleden. Dan is coaching & therapie dus.... the best of both worlds!

Ik ben als de spiegels op je voertuig, die je een kijkje geven in je dode hoeken, zodat je jezelf eindelijk uit de hoek kunt navigeren met een heldere visie de weg van zelfbeheersing op kunt gaan. Wat motiveert jou en welke behoeften heb jij? Door het eindeloze streven en gehaast bent je misschien vermoeid geraakt en heeft je jezelf afgevraagd of dit inderdaad is wat je wilt. De dingen waren misschien anders toen je begon, vergeleken met hoe ze nu zijn. Het kan voelen alsof je een nieuw hoofdstuk in je leven nadert. Je weet niet zeker wat je echt wilt of wat je nodig hebt om de komende jaren voor jezelf te zorgen. De snelheid van verandering in de wereld lijkt alleen maar sneller te worden naarmate de dagen verstrijken, wat resulteert in de frequente noodzaak om jezelf opnieuw af te stemmen op de mogelijkheden die zijn geweest en komen. Samen kunnen we gaan ontdekken wat belangrijk is voor jou en een gewoonte te cultiveren om in contact te zijn en te blijven met je innerlijke zelf. Je wordt je bewust van je belangrijkste drijfveren. Je kunt die verhalen vervolgens bewust ontwerpen om je motivaties te dienen. Onbewuste overtuigingen over jezelf maken hoe jij jouw leven vorm geeft.

Een prima boek om meer inzicht te verkrijgen hoe dit onbewuste allemaal samen werkt:


Meer zelfvertrouwen en nieuwe mogelijkheden Hoewel het lijkt alsof de mensen om je heen al actie ondernemen en hard werken aan plannen om hun doelen te bereiken, heb je moeite om zelfs maar te geloven dat je hebt wat nodig is. Je hebt misschien het gevoel dat je iets mist - iets dat je nodig hebt om actie te ondernemen, of om zo goed te presteren als je zou willen. Je hebt misschien het gevoel dat je je grenzen hebt bereikt en toch weet je dat je tot meer in staat bent, maar je kunt gewoon niet zien hoe. Vaak, als we diep genoeg graven, ontdekken we dat de grenzen die echt een verschil maken de grenzen zijn die in onze geest bestaan. Over hoe we over onszelf denken dus. Door te ontdekken ga je jezelf begrijpen. Misschien ontdek je zelfs wel nieuwe mogelijkheden bij jezelf en bereikt je ineens doelen waarvan je dacht dat het onmogelijk was. Een ding staat vast. Verandering begint met actie.


Of niet natuurlijk

Je kunt natuurlijk ook gewoon prima denken om alles gewoon te laten voor wat het is. De flow of life te voelen, dit gewoon zijn werk te laten doen en jouw lot af te wachten. Je als een echte kapitein van jouw eigen boot te laten mee voeren met de stroom. Lekker relaxed, op de automatische piloot vanuit jouw hangmat rond dobberen op de oceaan. Een beetje bijsturen waar dat lukt om al te moeilijke obstakels te vermijden. Gewoon omdat met positief denken alles vanzelf wel op zijn pootjes terecht komt en opgelost wordt. Geluk komt met de wind in de zeilen vanzelf jouw kant op omdat jij dat gewoon verdient! Je kunt geluk niet afdwingen natuurlijk! Dus waar jouw schip van wal ging en uiteindelijk zal stranden zal dan gewoon ook best wel goed voelen. Al dobberend kom je dan misschien wel bij toeval op een hele mooie leuke plek terecht vol levensgeluk.

Ondertussen voel je je op jou reis niet echt blij en gelukkig maar maak je er maar gewoon maar het beste van. Tijd genoeg. Als het nu niet komt dan komt het misschien morgen wel.

Dat wachten hou je dan een tijdje zo vol maar voel je je ondertussen toch eigenlijk, als je eerlijk bent niet echt helemaal zen meer en hebt pieker gedachten over de toekomst. Je dacht dat met rond dobberen alles wel op zijn pootjes terecht zou komen.

Je voelt vaak heel duidelijk dat dit niet is wat je wilt. Het klinkt dan bijna logisch dat je dan vaak om je heen hoort; Positief denken over jouw toekomst, gewoon door gaan en niet zo zeuren, wees blij met wat je hebt! Vasthouden!

Dat zijn natuurlijk gewoon gedachten over super krachtige universele one-liners. Ze passen jou gewoon echt niet als de rest van jou voorgestelde levensverhaaltje voor jouw gevoel niet klopt. Alsof je ergens de boot hebt gemist en jij nog aan de wal staat. Dat jouw interne navigatiesysteem destijds niet goed was afgestemd en je daardoor de verkeerde afslag hebt genomen.

Als je jezelf op een moment realiseert dat jij daar als beste stuurman aan de wal met lege handen nog steeds aan wal staat, wachtend en ijsberend op "een boot" die je uiteindelijk mee zal voeren naar jouw bestemming. Ondertussen vraag je jezelf natuurlijk stiekem wel af wat je nou echt zou willen bereiken. Wat er nou echt bij jou past. Waarom dat gewoon zo is. Omdat het daar goed voelt. Wat gaat jou nou echt gelukkig maken. Waar ga je dan in hemelsnaam beginnen? Wat ga jij doen?



Als kapitein van jouw eigen schip voel je misschien bij jezelf wel aan waar je niet (meer) heen wilt. Heb je geen idee waar je dan wel heen wil of zit je vol met verwachtingen, twijfel of angst om te vertrekken. Zonder dat jij in actie komt verandert er niets, blijft alles bij het oude, vertrouwde. Vrijwel zeker heb jij dingen nodig of moet je eerst van dingen af om jouw bestemming te bereiken. Wanneer vertrekt jouw schip uit de haven? Die verantwoordelijkheid heeft die kapitein in jou natuurlijk helemaal zelf.



Praktijk voor Psychodynamische coaching & EMDR Tel: 06 - 474 85 876


Harry Mulischstraat 99 2025 EM HAARLEM

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page