top of page

Coaching & EMDR

Laat jezelf verwonderen

Verandering is een natuurlijk onderdeel van het leven.

Coaching is een effectieve methodiek voor iedereen die persoonlijke verandering wenst en hulp nodig heeft. De psychodynamische theorie erkent dat onbewuste krachten en emoties een grote rol spelen in ons gedrag en welzijn. Door deze krachten en emoties te begrijpen en te verwerken, kunnen we persoonlijke groei realiseren en onszelf beter begrijpen door een spiegel voor te houden. Inzicht helpt ons bij het behalen van onze persoonlijke doelen en het vervullen van onze wensen en verlangens.

Zonsondergang boven tulpenveld

Hoe werkt het?

Persoonlijke doelen kunnen op een professionele manier worden bereikt door effectieve coaching sessies .

Afhankelijk van je hulpvraag kun je al na een paar sessies op weg zijn naar jouw gewenste verandering. De begeleiding van een professional zorgt voor maximale resultaten en geeft jou de regie over je eigen proces en het doel dat je wilt gaan bereiken.

Coachingstechnieken: 

  1. NLP  (neurolinguïstisch programmeren)

  2. Provocatieve coaching

  3. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

  4. Oplossingsgerichte coaching

  5. Mindfulness

  6. Lichaamsgerichte coaching (embodyment)

  7. Logische niveau's en de Assen van verandering

  8. Systemische opstellingen

EMDR is een therapie die gericht is op de verwerking van trauma. Vaak vormt trauma de basis voor obstakels bij het behalen van doelen en persoonlijke groei. Het vrijmaken van deze blokkades door middel van EMDR-therapie leidt tot verandering en het bereiken van je doelen. Tijdens de sessies maak ik gebruik van moderne, oplossingsgerichte, grensverleggende coachingstechnieken en oefeningen die jouw doel dienen.

​​

Nieuw inzicht vorm de basis voor zingeving en nieuw geluk in jouw leven!

Forest Road

Voor wie?

Je kunt bij mij terecht voor diverse redenen, waaronder psychische klachten, burn-out klachten, stressklachten, werkgerelateerde problematiek en traumatische ervaringen. 

Psychodynamische coaching werkt heel krachtig en effectief bij gewenste veranderingen vanuit een hulpvraag. Bijvoorbeeld: meer zelfvertrouwen ontwikkelen, effectiever leren communiceren, omgaan met persoonlijke grenzen in relatie met anderen,.

Je kunt wellicht intuïtief aanvoelen wat je wilt en niet wilt  in jouw toekomst, maar niet goed wat je dan wel wenst. Dat lijkt nu dus nog verborgen.

Door samen te werken  kunnen we onderzoeken wat je nu nodig hebt om jouw gewenste verandering te realiseren. Wist je dat we jouw hulpvraag meteen ontrafelen in de eerste sessie?

Realiseer je dat moeilijke periodes in het leven uiteindelijk zullen worden gevolgd door positieve veranderingen en groei, wat kan helpen om een gevoel van hoop en veerkracht te ontwikkelen Uiteindelijk lossen alle problemen zich vanzelf op maar dat kost tijd. En tijd is kostbaar gewoon omdat het hier en nu en niet morgen jouw levenstijd is! 

Verspil dus geen kostbare tijd en neem gewoon nu direct contact op voor een intakegesprek!

Zonsondergang boven tulpenveld

Vaak zitten we gevangen in het kooitje in ons hoofd, ervaren we onmacht om ons vrij te voelen terwijl de sleutel gewoon aan een touwtje om ons nek hangt. Als we in de spiegel kijken en onze aandacht erop richten kunnen we hem zien hangen en de beslissing nemen de sleutel te gebruiken.

Ik ben graag jouw spiegel en doe dat met warmte en humor, op respectvolle wijze, met realiteitszin. 

De verbinding voelen met je verlangens en behoeftes en daar invulling aan te geven is essentieel voor ons gevoel van welzijn en geluk. Tegelijkertijd maken we ook deel uit van systemen, groepen van mensen. We hebben er in meer of mindere mate belang bij daar bij te horen. Dan is het zinvol daar rekening mee te houden in de gewenste verandering die jij wilt doormaken en tegelijkertijd de grens daartussen in beeld te krijgen. Speerpunt in mijn sessies is dus altijd op zoek te gaan naar wat goed is voor jezelf. Voelen wat goed is, daarbij rekening houdend met de relatie met de belangrijke mensen om je heen.​

De lente komt ook gewoon voorafgaand aan de zomer.

Natuurlijk, zoals het weer winter voor de lente is.

 

Meeuwen boven duinen
261413198_23848913418410464_27581023687739855_n.jpg

Danny Schoemaker

Als Professioneel Psychodynamisch Coach garandeer ik de hoogste kwaliteit. 

 

Ik ben gecertificeerd als Professioneel Life Coach door zowel de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) als de European Mentoring & Coaching Council EMCC-EQA / CPION. 

 

Ik werk volgens de Internationaal ethische beroepscode voor professionele coaches, wat mijn toewijding aan kwaliteit en professionaliteit onderstreept. 

Voor EMDR-therapeutische behandelingen ben ik geaccrediteerd en gecertificeerd door NBVH en KTNO onder nummer K6945. Met meer dan 15 jaar ervaring, werk ik sinds 2006 met passie en plezier als coach voor zowel organisaties als particulieren. 

 

Mijn opleiding op Post-HBO niveau omvat een achtergrond in Human Resource Management, Psychologie en Arbeids- & Organisatiepsychologie. Door mijn werk als IPS-Coach binnen GGZ-NHN heb ik samengewerkt in diverse FACT-teams en ervaring opgedaan met mensen met ernstige psychiatrische problematiek (EPA). Ik heb ook samengewerkt met verschillende disciplines binnen de GGZ en gespecialiseerd in het coachen van mensen met complexe hulpvragen. In mijn zakelijke coaching werk ik vaak binnen organisaties aan individuele coachingstrajecten, competentieontwikkeling, re-integratie en geef ik trainingen op het gebied van communicatie.

Reviews

Nina  *****
Ik heb voor twee situaties EMDR sessies gehad bij Danny, en ik ben er enorm door geholpen. Tijdens de sessies werd ik behandeld met veel geduld en respect, en het heeft mij erg geholpen om mijn trauma beter te kunnen verwerken. Ik heb nu betere gedachten als ik terug denk aan die periodes in mijn leven, en ik voel me rustiger. Ik ben blij dat ik deze sessies gedaan heb.
Tara *****
Danny neemt de tijd voor je, ik voelde me gehoord. We deden een uitgebreide oefening die veel inzichten heeft gegeven, door onze sessies heb ik meer vertrouwen gekregen in mezelf
Nadine *****
Ik vind Danny een hele goede coach, hij luistert goed oordeelt niet. We komen samen snel tot de kern van het probleem kunnen hierdoor ook tot de oplossing komen. De gesprekken met Danny hebben mijn heel erg geholpen en ik heb er veel baat bij. Heel erg bedankt

Cindy *****

Ik heb coaching en twee EMDR sessies van Danny gehad. Ten eerste vind ik het een hele fijne man die je op je gemak stelt en goed naar je luistert. Waarmee je precies op het punt komt om uit te vissen wat jouw werkelijke probleem of emotie is voor de EMDR. Ik heb de behandelingen als zeer positief ervaren en merk iedere dag dat het zijn werk doet. Je kijkt letterlijk anders en beter naar de emoties die je altijd belemmerd hebben om jezelf te zijn. 

Joey *****

Positief: Communicatie, Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde​

Danny is zeer eerlijk, deskundig en helpt je op je gemak te voelen, hij helpt je om zelf tot inzichten te komen bij zaken waarmee je zelf in de knoei zit. Na elke sessie heb ik meer inzichten die ik kan toepassen om weer een aantal stappen verder te komen, de methoden die hij gebruikt werken bij mij goed. Danny geeft veel vertrouwen, je voelt je op je gemak, een hele mooie eigenschap! Ik kan hem van harte aanbevelen!  

Robbin *****

Danny heeft mij uitstekend geholpen met mijn persoonlijke ontwikkeling en het behalen van mijn doelen. Hij is begripvol, empatisch en geduldig. Ik het iedereen aanraden om met hem te werken!

Mees *****

Danny en ik zijn een traject ingegaan, heeft me in een aantal sessies heel erg geholpen en het verschil was meteen merkbaar! Ik wil Danny bedanken voor zijn hulp!

bottom of page