top of page

Versterk jouw interpersoonlijke effectiviteit

Wat doet een professioneel_edited_edited.jpg

Coaching is een methodiek die werkt voor iedereen met een hulpvraag die gericht is op een gewenste (persoonlijke) verandering.

Psychodynamiek

In de psychodynamische theorie wordt ervan uitgegaan dat onbewuste krachten en emoties een belangrijke rol spelen in het gedrag en welzijn van een persoon. Deze kunnen leiden tot problemen op het gebied van relaties, emoties, gedrag en gezondheid. Door deze krachten en emoties te begrijpen en te verwerken, kan iemand persoonlijke groei en een beter begrip van zichzelf bereiken. Vanuit dit inzicht wordt duidelijk wat er nodig is om persoonlijke doelen succesvol te bereiken.

                       

 

Professioneel Doelen bereiken 

De sessies zorgen ervoor dat jij jezelf beter gaat begrijpen. Je wordt je bewust van wat er bij jou gebeurd in bepaalde situaties en waarom dit gebeurd. Je zelf begrijpen is het fundament en vormt de basis.

Dat wat jij allemaal nodig hebt om je gelukkig te voelen in het leven is heel persoonlijk. In het algemeen draait het bij de meeste mensen, op een dieper liggend niveau, om zingeving. Weten wie jij bent en wie jij bent in relatie tot de ander.

Na een aantal sessies kun je op een bijna logische manier begrijpen waarom je op dit moment niet hebt wat je graag zou willen halen uit het leven.

Na een aantal sessies ben jij al heel goed op jouw weg! Je kunt natuurlijk altijd zelf besluiten om deze weg met behulp van een professional af te leggen of met iemand die jouw goed kan sturen en adviseren. Kies je een professionele hulpverlener of therapeut waar je een klik mee hebt, dan ben je verzekerd van de regie op jouw eigen proces en daarbij verzeker van het maximale resultaat. 

Verwachtingen

Het is een feit dat Professionele coaching alleen effectief kan zijn wanneer er veiligheid en vertrouwen is in het contact met een coach. Alleen wanneer jij jezelf veilig en vrij voelt om vertrouwen te geven kunnen we samen in de sessies aankomen bij het gebied waar het allemaal echt om draait. In het eerste gesprek staat dit thema centraal voor het besluit met elkaar verder te gaan.

In de sessies gebruik ik doorgaans bewust een selectie moderne, oplossingsgerichte en grensverleggende coachingstechnieken, die elkaar goed aanvullen en die hun effectiviteit ruimschoots hebben bewezen om jouw doel te dienen. 

Met actieve, praktische oefeningen kom je procesmatig dichter bij jouw doel. Die fundering ligt ook al in de basis van jouw eerste sessie.

Blijvend resultaat

Door de coachingssessies ben je in staat om contact te maken met jouw belemmerende overtuigingen, gedachten, gevoelens en emoties. Door te voelen, te gaan begrijpen, te gaan accepteren of in de juiste context te plaatsen krijg jij uiteindelijk het resultaat dat je wilt bereiken. Afhankelijk van jouw doel kun je na een aantal sessies al ervaren dat je jouw kijk op jouw leven anders ervaart. 

Veel cliënten melden zich bij mij aan door een directe aanleiding en een wens tot blijvende verandering.

 • Psychische klachten, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen etc.

 • Burnout klachten of overspannenheid, stress klachten, ziekteverzuim of andere werkgerelateerde problematiek. 

 • Triggers die in het verleden zijn ontstaan en nu nog zorgen voor klachten bij de interactie met mensen, op het werk of leidinggevende. 

Of meer inzicht willen krijgen het eigen functioneren en daarbij het eigen leven willen optimaliseren, deze cliënten willen:

 • Talenten, capaciteiten en vaardigheden (verder) ontwikkelen.

 • Scherper krijgen wat je wilt met je carrière of andere grote levensvragen.

 • Meer veerkracht, vertrouwen, waardering en voldoening ervaren.

 • Productiever en efficiënter werken aan je doelen.

 • Inzicht krijgen in je eigen functioneren, je krachten en belemmeringen.

 • Focussen of gefocust blijven op dat wat voor jou belangrijk is.

 • Meer positieve emoties, geluk en balans ervaren in je leven.

 • Sneller resultaat boeken bij het bereiken van persoonlijke doelen.

Coaching is ook iets voor jou!

Ook zonder directe hulpvraag kan coaching iets voor jou zijn. Vaak ontstaan er in jouw dagelijks leven in de interactie met mensen situaties waarbij je op een bepaalde manier reageert of getriggerd wordt. Je merkt dan een bepaalde zelfstaat bij jezelf op. Hierdoor ontstaan vaak ook onprettige emoties en vaak is daar een (onbewuste) aanleiding voor. Vanuit zo'n verstopte hulpvraag is het namelijk mogelijk om toch een persoonlijk coachdoel te kunnen formuleren. Dit doel wordt snel duidelijk tijdens een intakegesprek. 

Coaching helpt jou om werk- en privé gerelateerde doelen te verwezenlijken en op deze wijze persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Het stelt jou in staat om diepgaande persoonlijke inzichten te verwerven die jij een leven lang kunt inzetten.

Waarom NU?

Omdat jouw leven in het HIER en Nu is. Je kunt natuurlijk wel denken dat je nog heel veel tijd hebt. Wie zal het zeggen? Wat belangrijker is, is hoe jij de tijd die je nu hebt wil gaan doorbrengen? Zoals je wilt of zoals je het altijd hebt gedaan? Moet er dan iets veranderen? Jij weet onbewust al heel goed wat je wel en niet wilt. Wil je het anders? dan wil je ook veranderen, juist nu.

Geen wachtlijsten van half jaar! 

 Ik zie je graag voor een 100% GRATIS intakegesprek! 

tacoyo_1461525278.png
bottom of page