top of page

Versterk jouw interpersoonlijke effectiviteit

Wat doet een professioneel_edited_edited.jpg

Coaching is een methodiek die werkt voor iedereen met een hulpvraag die gericht is op een gewenste (persoonlijke) verandering. 

Althans, als je dat echt wilt. Want misschien zijn onbewust wel veel belangrijkere drijfveren in jouw leven die je belangrijker vindt dan veranderen om de doelen te bereiken die jij wilt bereiken. 

Psychodynamiek verwijst naar de interactie tussen de onbewuste en bewuste mentale processen die van invloed zijn op iemands gedrag en emoties. Pyschodynamiek richt zich op de manier hoe ervaringen, onbewuste verlangens, angsten en conflicten, de huidige mentale toestand van een individu beïnvloeden.

In de psychodynamische theorie wordt ervan uitgegaan dat onbewuste krachten en emoties een belangrijke rol spelen in het gedrag en welzijn van een persoon. Deze kunnen leiden tot problemen op het gebied van relaties, emoties, gedrag en gezondheid. Door deze krachten en emoties te begrijpen en te verwerken, kan iemand persoonlijke groei en een beter begrip van zichzelf bereiken. Vanuit dit inzicht wordt duidelijk wat er nodig is om persoonlijke doelen succesvol te bereiken.

                               

Professioneel Doelen bereiken 

De sessies zorgen ervoor dat jij jezelf beter gaat begrijpen als jij dat wilt. Je wordt je bewust van wat er bij jou gebeurd in bepaalde situaties en waarom dit gebeurd. Je zelf begrijpen is het fundament en vormt de basis. Dat wat jij allemaal nodig hebt om je gelukkig te voelen in het leven is heel persoonlijk. In het algemeen draait het bij de meeste mensen, op een dieper liggend niveau, om zingeving. Weten wie jij bent en wie jij bent in relatie tot de ander, waardering en passie.

Na een aantal sessies kun je op een bijna logische manier begrijpen waarom je op dit moment niet hebt wat je graag zou willen halen uit het leven. Waarom je blijft worstelen, vast blijft zitten en dat voor jou belangrijke resultaat in jouw leven steeds niet bereikt of niet kan bereiken.

Alle moeite en energie die dat kost, terwijl het ook gewoon anders kan. In een aantal sessies ben jij al heel goed op weg!

In jouw leven zijn bepaalde waarden die jouw levensgeluk bepalen! Je kunt natuurlijk wel denken dat je nog heel veel tijd hebt. Wie zal het zeggen.  Wat belangrijker is is hoe jij die tijd wil gaan doorbrengen? Zoals je wilt of zoals je het altijd hebt gedaan? Wil je het anders, dan wil je ook veranderen.

Verwachtingen

Het is een feit dat Professionele coaching alleen effectief kan zijn wanneer er veiligheid en vertrouwen is in het contact met een coach. Alleen wanneer jij jezelf veilig en vrij voelt om vertrouwen te geven kunnen we samen in de sessies aankomen bij het gebied waar het allemaal echt om draait. In het eerste gesprek staat dit thema centraal voor het besluit met elkaar verder te gaan.

In de sessies gebruik ik doorgaans bewust een selectie moderne, oplossingsgerichte en grensverleggende coachingstechnieken, die elkaar goed aanvullen en die hun effectiviteit ruimschoots hebben bewezen om jouw doel te dienen. 

Met actieve, praktische oefeningen kom je procesmatig dichter bij jouw doel. Die fundering ligt ook al in de basis van jouw eerste sessie.

Blijvend resultaat

In mijn sessies maak je contact met jouw belemmerende overtuigingen, gedachten, gevoelens en emoties. Door hier naar te kijken, te voelen, te gaan begrijpen, te gaan accepteren of in de juiste context te plaatsen krijg jij uiteindelijk het resultaat dat je wilt bereiken. In de meeste gevallen is de persoonlijke verandering blijvend en verandert jouw leven steeds meer naar wat jij wilt in het leven. 

tacoyo_1461525278.png
bottom of page