Zoeken

Keuzes, keuzes...


In de wereld waarin jij leeft verandert er iedere dag wel iets. Daar hoef je helemaal niets voor te doen want dat gebeurd helemaal vanzelf. Omgaan met persoonlijke de veranderingen zijn gewoon moeilijker denken we vaak. Maar moeilijk is niet het juiste begrip. Keuzes maken is op zich niet moeilijk. De gedachten aan de gevolgen van een bepaalde keuze maakt vaak de moeilijkheid of weerstand in de vorm van lichamelijke spanning, onprettige emoties en gedachten of overtuigingen over jezelf.

Gedachten en gevoelens zijn voor het grootste deel (bewust maar vooral onbewust) bepalend van hoe jij jouw leven leeft en omgaat met uitdagingen. Bewust en onbewust keuzes maakt dus. Wil jij iets veranderen maar lukt dit niet goed? Dan moet er een deel van jou bewust worden zodat het wel kan lukken. Voelen wat goed is!

Ervaar je problemen of belemmeringen in jouw leven op bepaalde gebieden? Voorzie je problemen ontstaan in jouw toekomst als je hier niets mee doet? Wil je jezelf gewoon beter en gelukkiger voelen? Andere maar betere keuzes maken in jouw leven?Om tot een gewenste verandering te komen is het vaak nodig om eerst iets los te laten dat in de weg zit en een blokkade vormt. Op deze manier krijg jij de ruimte om te voelen wat een goede keuze is. Pas dan kun je het ook echt anders gaan doen. Dit punt zelf bereiken is niet gemakkelijk vandaar dat heel veel mensen op zoek gaan naar een coach. Een Professioneel Coach die als spiegel fungeert zodat jij jezelf beter kunt begrijpen om te kiezen wat goed is voor jou.
Andere mensen blijven maar dezelfde stressreacties ervaren door een onverwerkt trauma of gebeurtenis in het verleden. Hierdoor vermijden ze bijvoorbeeld bepaalde plekken, voelen ze zich leeg, depressief, ervaren conflicten met anderen of blokkeren zelfs. Tot het moment dat zij ervaren dat het zo niet langer kan, dat er genoeg geleden is en het NU echt anders moet.

Vaak is de persoonlijke schade op zo'n moment al aangericht op meerdere vlakken. Omdat er te lang is gewacht, omdat er te laat inzicht is gekomen. Maar gelukkig kun je er ook weer vanaf komen met de juiste hulp.

Een keuze voor een EMDR-sessie of een aantal effectieve coachsessie's kan weer zorgen voor inzicht, balans en ruimte. Ruimte om te groeien, ruimte om dingen anders te doen, energie te voelen om dat doel te gaan bereiken. Met vasthoudendheid, met passie en helderheid kun je nu voor dat resultaat gaan! Heel mooi dat coaching & EMDR zo krachtig kan werken. Maar zou je er ook voor kiezen? Want dat zou betekenen dat je dat doel ook gaat bereiken!Door de open deur stappen waar veel mensen al zijn voorgegaan. Mensen die na lang genoeg te hebben gewacht op een wonder, zelf in actie kwamen. Werken aan doelen om een gewenste toekomst te creëeren. Vaak met overtroffen verwachtingen door verbluffende resultaten.

Bij het creëren van jouw eigen toekomst spelen persoonlijke waarden een belangrijke rol. Want wat is voor jou belangrijk in jouw leven? Wat geluk voor jou bepaalt als ervaring is heel persoonlijk. Of je jezelf dat gunt is natuurlijk ook weer persoonlijk en afhankelijk van achtergrond en ervaringen. Dat komt allemaal aan de orde.

Dus als je jezelf nu kunt voorstellen wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn in jouw toekomst, is er dan iets dat jij nu nodig hebt om dat te gaan bereiken? Wanneer jij dat wil bereiken zul je er vanzelf voor kiezen om contact opnemen om een gratis intakegesprek in te plannen.
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven